Historien om Pikkori Sport

Af Toke Brødsgaard og redaktionen på Nuuk Ugeavis

Arbejde op

Forretningen havde sin spæde start, da Morten Jørgen åbnede butikken i et lille lokale i det gamle Windsted hos Bror og Søster. Udvalget i butikken var dengang seks cykler, som blev solgt ret hurtigt. Salget af disse gav økonomien mulighed for at købe mere og skridt for skridt voksede udbuddet og varelageret. I starten var det cyklerne, der var omdrejningspunktet, men lige fra starten var strategien, at forretningen skulle rumme mere end det.

Samlingspunkt for de unge

Ganske få år efter opstarten flyttede forretningen til et hus nær det gamle Kamik, hvor Nuuk Centret ligger i dag. Butikken blev et sted, hvor unge mødtes, rodede med deres mountainbikes og arrangerede fællestræning. Pladsen foran butikken med en testbane til cyklerne fungerede som tidens Nuuk Legeplads.
Morten Jørgen var på det tidspunkt selv eliteatlet i langrend og deltog i internationale konkurrencer og var på træningslejr i Norge i længere perioder. Han var og er stadig et forbillede for Nuuks ungdom.

Cykler har altid spillet en stor rolle i Pikkori Sports udvalg.

 

Altid de nyeste trends

En af grundene til, at forretningen er succesfuld og populær blandt unge, er, at der altid har været et energisk og passioneret personale, der har fokus på service og har kunden i centrum. Derudover er sortimentet i konstant udvikling, og forretningen har formået at spotte alle de nye trends inden for cykler, skiløb og friluftstøj. Forretningen har turdet kaste sig ud i nye ideer og har blik for det “vilde” i eksempelvis skiløb, hvor forretningen lige nu har stor fokus på randonee off piste ski og splitboards.

Et aktiv for lokalsamfundet

Et af Morten Jørgens klare mål med forretningen er også at være et aktiv for Nuuk. Gennem tiderne har der været et hav af studerende og medarbejdere i jobtræning. Han har et klart mål om at være med til at højne ekspedienternes serviceniveau i byen og klæde de unge på til at kunne følge med og møde den globale verden, der venter.

 

Tilbage til bloggen